Puheenjohtajan terveiset

Tänne ammattiosastomme puheenjohtaja kirjoittelee ajankohtaisia asioita.

22.1.2017


Näin on Uusi Vuosi ammattiosastonkin nimissä avattu ja ensimmäinen hallituksen järjestäytymiskokous on pidetty.Työpaikoille pyritään päivittämään nimet ja tehtävänimikkeet mahdollisimman pian.

Olettehan tietoisia,että meillä Superilaisilla on oma salivuoro aina torstaisin klo19.30-20.30 Yhtenäiskoulun liikuntasalissa (lukion sali). Siellä on ohjattua liikuntaa sen mukaan mitä toivotaan. Tämä kokeilu on sovittu nyt kestämään helmikuun loppuun saakka ja jatkoa mietitään sitten uudelleen.

Sukkaa Pukkaa- projekti on ollut meneillään viime vuoden lopusta saakka ja päättyy tammikuun lopussa jolloin lankatuotokset jaetaan. Sukkia ym.on tehty ahkerasti ja toiveissa on saada lehtijuttukin paikallislehteen asian tiimoilta.

Kansallista lähihoitajapäivää vietetään taas 27.1. ja ammattiosasto muistaa jäseniään perinteensä mukaisesti.

Superin opintopäivät ovat helmikuun puolessa välissä ja kaksi innokasta koululaista lähtee taas koulunpenkille ammattiosaston kustantamana. Suosittelen kaikille näitä koulutuksia.

Tänäkin keväänä on jäsenilta Jyväskylässä. Aika on 13.3.2017 ja paikkana toimii Sokos Hotel Alexandra. Tällä kertaa ei ammattiosasto järjestä yhteiskuljetusta vaan panostaa syksyn jäseniltaan. Jäsenillan mainoksia tuodaan kuitenkin työpisteiden ilmoitustauluille ja minulle voi kuitenkin sinne ilmoittautua. Yritän järjestellä kimppakyytejä eli pyytäisinkin autoilijoita ilmoittamaan lähdöstään minulle, varsinkin jos kyytiin mahtuisi jokunen muukin. Ilmoittautuminen siis viimeistään 6.3. minulle puh. 040 855 9041.

Kevätkokous pidetään 24.4. klo.17.30 ja paikkana on luultavasti Hypoteekki hyvän ruoan merkeissä. Tästäkin tuodaan tietoa lähempänä ajankohtaa.

Paljon on uutta omalla seutukunnalla tapahtumassa ja saamme jännityksellä seurata kuinka Attendo ja Mehiläinen yksityisinä palveluntuottajina alkavat toimia ..uusia työpaikkoja syntyy ja uskompa, että asiakaspaikatkin tulevat tarpeeseen. Tämähän on se malli johon uusi tuleva Sote ja Suomen hallitus toimintaa ohjaa.

Pyytäisin vielä, että kaikki tarkistaisivat ja päivittäisivät työpaikkatietonsa Superin sivujen kautta.

Jo keväisin terveisin, Tarja pj

-----------------------------------------------------------------

7.12.2016

Tervehdys teille

On aika taas kertoa kuulumisia. Aloitetaan marraskuun puolelta jolloin ammattiosaston hallitus tapasi Marjatta Virtasen ja Terhi Kallion heidän omasta pyynnöstään tarkoituksenaan verkostoitua meidän kanssamme. Tuloksena tapaamisesta oli, että alan selvittää jäsenillan mahdollisuutta Jousen ja kotihoidon työntekijöille.
 

Syyskokous pidettiin Iitinmäen metsästysmajalla 25.11. ja paikalla oli 19 jäsentä. Peräti 20 oli kuitenkin ilmoittautunut. Iloitsin siitä kovasti. Varsinkin nuoremman sukupolven saapumisesta. Kokous aloitettiin hyvällä Jouluisia makuja sisältävällä aterialla ja paikka oli kerrassaan hurmaava.

Kokouksessa käytiin läpi ensi vuoden talousarvio sekä toimintasuunnitelma. Ja ne jäsenistö hyväksyi sellaisenaan.

Esityslistalla oli myös uuden puh.johtajan ja hallituksen muodostaminen seuraaviksi kahdeksi vuodeksi.

Puheenjohtajana jatkan edelleen  ja kiitänkin suuresti luottamuksesta.

Hallitus jatkaa edellisessä kokoonpanossaan :

Tiina Kankainen, Jaana Vaaralahti, Virpi Manninen, Johanna Heino, Riitta Taskinen, Salme Jokinen, Jenni Kaistinen, Helena Kuusisto ja Suvi Ahola. Sekä uusina aloittavat Hanna Ruunula ja Mira Toivonen.Sihteeri  ja varapuheenjohtaja valitaan tammikuussa hallituksen järjestäytymiskokouksessa.
 

Listalla oli myös luottamusmiehen valinta kotihoitoon. Pestin sai Katri Auvila ja on vanha konkari tuossa pestissä. Meillä on hyvä tilanne luottamusmiesten suhteen: Huuponhovissa on Virpi Manninen, Jousessa on varapääluottamusmies Terhi Toivonen ja nyt siis kotihoidossa Katri Auvila. Pääluottiksena jatkaa Johanna Heino ja Luhangan pääluottis on Helena Kuusisto.Ja tietenkin minuun voi olla yhteydessä kaikissa mieltä askarruttavissa asioissa.
 

Syksyn puhutuin aihe taisi olla tuo hoitajamitoitusten alentaminen ja tietenkin Sote. Mitoitus saatiin kirjoihin ja kansiin tuona 0,5 ja nyt onkin mielenkiintoista kuinka työnantaja saa tuon täytettyä ammattitaitoisella ja koulutetulla henkilöstöllä .Siinä on esimiehille työsarkaa ja muistutankin teitä siitä ettei tuon asian hoitaminen kuulu sinulle ellei työnantajan kanssa ole toisin sovittu ja ellet saa siitä rahallista korvausta.Se on esimiesten hommia ja heidän työtänsä. Siitä heille mm.palkka maksetaan.
 

Vaan iloisempiin asioihin... Joutsassa oli Joulun avajaiset ja upea ilotulitus taivaalla. Maas on hanki ja pikku pakkanen. Joulun odotus hiipii kynttilöin valastuihin pirtteihin. Toivotan sinulle ja perheellesi HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA SEKÄ ONNELLISTA, MUTTA PAREMPAA UUTTA VUOTTA 2017.

Ammattiosasto rauhoittuu nyt Joulun odotukseen ja viettoon mutta minä jään päivystysvuoroon.

Terv. Tarja pj.

-----------------------------------------------------------------

4.10.2016

Hei taas kaikille!

Ammattiosasto on jälleen saanut tuulta purjeisiin kesän vieton jälkeen. Hallitus kokoontui perjantaina 2.9 ja listalla oli kovasti asiaa.

Suosittu Lifted hyvinvointi koulutus saa jatkoa. Uusi jakso alkaa 17.10 ja kestää 8 viikkoa.
 

Superin lomanviettopaikoille ja huviloille on vielä runsaasti tilaa joten hakekaa ihmeessä niitä. Ovat upeita ja laadukkaita paikkoja.
 

Myös " Super tekee hyvää" kamppanja saa jatkoa. Jokainen uusi suosittelija saa 30€ lahjakortin ja uusi jäsen monitoimikaulanauhan.

Syyskokous pidetään tänä syksynä 25.11. Luhangan Iitinmäessä.Yhteiskuljetus lähtee matkaan Joutsan Matkakeskuksen edestä klo.17.00 ja kyytiin pääsee myös matkanvarrelta. Tarjolla on runsas ateria jälkiruokineen ja luonnollisesti syyskokouksen asiat.. kuten esim. uuden hallituksen ja puheenjohtajan valinnat. Myös uuden kotihoidon luottamusmiehen vaali suoritetaan. Ilmoittautua voi minulle puh. 040 8559041 jo nyt ,mutta viim.18.11. Tervetuloa!

Syksyn toinen tapahtuma on Superin jäsenilta Jyväskylässä. Työpisteiden ilmoitustauluille on tuotu mainoksia. Yhteiskuljetuksella mennään edellyttäen, että on tarpeeksi lähtijöitä eli  siis vähintään tuo 10 henkeä. Katso erillinen mainos jäsenillasta.
 

Ammattiosaston nettisivuilla oli kesän ajan kysely mitä huvituksia haluaisitte meidän järjestävän. Viimeiseen kahteen ei ollut lähtijöitä, mutta tämäkään ei suosiota juuri saanut. Vastauksia tuli 6 kpl ja näissä toivottiin perinteisiä kuten teatteria, konserttia ja liikunta kiinnostaa myös. Hallitus päätti lisätä ensi vuoden toimintasuunnitelmaan liikunnallisen tapahtuman.
 

Joutsan markkinat olivat jälleen ja ammattiosasto oli paikalla molempina päivinä. Pieniä rukiisia sydän-leipiä jaettiin lähemmäs 200 kpl kyselyyn ja verenpaineen mittaukseen osallistuneille. Kysely oli tänä kesänä omaishoidosta ja sen tuloksista tarkemmin myöhemmin.
 

Suomen hallitus on taas tehnyt uusia valtion budjettiin ja meihin hoitajiin sekä meidän ansiotuloomme liittyviä päätöksiä. Hoitajamitoitusta vähennetään 0,5 0,4:n joka tarkoittaa n. 1500 hoitajan vähennystä vuositasolla. Ja tämän siis pitäisi auttaa jotenkin työttömyyteen. Tämän hallituksen toiminnan johdosta järjestetään Helsingin Kansalaistorilla suuri mielenilmaus 6.10. klo 17.00. Kieltämättä viimeeksi oli mahtava tunnelma Rautatientorilla.
 

Jos jonkin asian tiimoilta haluat lisää tietoja tai toivoisit meidän johonkin asiaan huomiota kiinnittävän ota rohkeasti yhteyttä.
 

Terv. Tarja pj.

--------------------------------------------------

21.5.2016

Morjesta vaan kaikille

Hallituksen kokous on jälleen pidetty 16.5. Purolan leipomon kokoustiloissa.

1. Ehdotettiin josko ammattiosasto neuvottelisi jäsenilleen alennuksia esim.kauneushoitolaan tai vastaavasti kampaamoihin. Asiaa selvitellään ja ilmoitetaan minkälaista palvelua etuus koskisi.

2. Ammattiosaston perinteinen saunailta on taas tulossa 17.6 klo. 18.00 alkaen Lamminmäen rantasaunassa.Tarjolla salaatteja ja makkaraa. Ilmoittautumiset minulle viim.13.6 , puh.0408559041.  Ja lehteen sekä omille nettisivuille tulee myös tietoa saunaillasta.

3. Luottamusmiesasiaa.... Johanna Heino hoitaa etupäässä ns.kirkonkylän asiat ja hänen varanaan toimii esim. Johannan loman aikana varapääluottamusmies Terhi Toivonen. Leivonmäellä asiat hoitaa Virpi Manninen luottamusmiehenä. Pistän tähän vielä yhteystiedot: Virpi 040723483, Johanna 045874784, Terhi 0408337657.

4. Kesä on vasta aluillaan ,mutta suunnitelmat ovat jo syksyssä. Jousan markkinat ovat 19.-20.08. ja Super on jälleen edustettuna paikalla. Tervetuloa teltalle moikkaamaan. Läsnä myös henkilö Superin toimistosta.

5. Kuten tiedätte on viimeaikaisia retkiä kohdannut osallistujakato. Retket käsityömessuille ja nuorten kiipeilyreissu jouduttiin perumaan. Ammattiosaston nettisivuille onkin tulossa kysely mitä ohjelmaa hallituksen toivotaan järjestävän.Onko se konsertteja,teatteria vaiko jotain ihan muuta.Jokainen meistä maksaa jäsenmaksuja ja tätä kautta niistä on mahdollisuus saada itselleen jotain takaisinkin. Kertokaa ihmeessä mitä toivotte.
 

Ammattiosaston hallitus jää nyt myös kesälomille. Mutta asioita hoidetaan kesälläkin....minulle voi soittaa aina kun ei toi mun luuri suostu oleen lomalla. Ja luottamusmiehet vuorottelevat kesäkuukaudet. Ja vielähän on saunailta jossa nähdään toivottavasti runsaslukuisena..

Hyvää kesää kaikille ja toivottavasti kelit suosii lomailijoita...

Terveisin : pj. Tarja

---------------------------------------------------------------------------------------------

18.4.2016

Hei taas kaikille

Kokouksia on jälleen pidetty tuplaten.
Hallitus kokoontui ensin 8.4. klo 16.30 Kestikievarissa.
Varapuheenjohtajana toiminut Mika Kuusimäki on pyytänyt eroa hallituspaikasta sekä varapuheenjohtajana toimimisesta vedoten perhesyihin. Hallitus myönsi Mikalle eron ja uusi varapuheenjohtaja valitaan ensi syksynä.

Joutsan kunta suorittaa juuri nyt TVA -arviointeja (työnvaativuusarviointi) kaikille työntekijöilleen. Ns. koreja on 3 kpl, jotka ovat perus, vastaavat, ja spesiaaliosaamista vaativat tehtävät. Tämän pitäisi valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

Hallitus on yrittänyt järjestää jäsenistölleen virkistäytymistoimintaa, mutta viimeiset kaksi on jouduttu peruuttamaan vähäisen osalistujamäärän vuoksi. Siksipä markkinoiden yhteydessä järjestetään kysely, mitä jäsenet haluat hallituksen järjestävän. Nyt kesällä ohjelmaan palaa kesäinen saunailta.

Työsopimusten pihtaaminen herättää taas kritiikkiä työnantajaa kohtaan. Eivät meinaa pysyä ajantasalla.

Samana iltana pidettiin myös sääntömääräinen Kevätkokous Kestikievarissa. Paikalla oli 17 jäsentä nauttimassa hyvästä ruuasta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Liisa Hunninko-Holla ja sihteerinä Jaana Vaaralahti. Kokous oli lainvoimainen ja esityslista hyväksyttiin. Toimintakertomus vuodesta 2015 hyväksyttiin ja toiminnantarkastajat antoivat myönteisen lausunnon. Tilinpäätös vahvistettiin ja ammattiosaston hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus.

Puheenjohtajana oli siis helppo hymyillä ja kiittää kaikkia paikalla olleita.
Muistutan vielä kaikkia, että 27.4. klo 17.00 on Joutsan ABC:n kabinetissa ylimääräinen kevätkokous, jossa valitaan uusi luottamusmies. Ehdolla kyseiseen tehtävään on Virpi Manninen. Tervetuloa mukaan Apsille.

Terv. pj. Tarja

----------------------------------------------------------------------------------------------

24.2.2016

Heips vaan taas kaikille.

Jälleen on eilen ao:n hallituksen kokous pidetty ja puhetta ja porinaa riitti tuvan täydeltä. Vielä suuri kiitos kaikille läsnäolijoille. Kokous pidettiin tällä kertaa allekirjoittaneen kotona.

Hei muistattehan kaikki, että pääsemme Kinoon vitosella vilauttamalla Superin jäsenkorttia. Ao:n omilta sivuilta löydät ne elokuvat mihin ale-liput käyvät. Siis tervemenoa kaikki elokuviin.

Ensi viikonloppuna ovat liittokokousvaalit Lahdessa ja äänestämään sinne lähtee meidänkin ao:sta 2 henkeä. Liittokokous Helsingissä on päättänyt palkita näitä kaikkia sinne lähteviä aktiiveja 20€ kaupan lahjakortilla ja jokainen ao huolehtii näiden antamisesta omille lähtijöilleen. Kiitämme siitä.

Nyt olisi myös mahdollisuus lähteä Kädentaitomessuille Jyväskylään su 10.4. Kannattaa seurata ilmoituksia paikallislehdestä ja ao: facebook sivuilla joille tulee ensi viikon aikana tarkemmat ohjeet reissulle ilmoittautumiseen. Innokkaimmat voivat jo pistellä tekstiviestejä numeroon Tarja 040-8559041. Reissuun lähdetään yhteiskuljetuksella ja omavastuu on 10€ joka maksetaan bussissa lähtiessä. Tervetuloa kaikki mukaan.

Edelleen olisin erittäin kiitollinen niin risuista kuin ruusuistakin. Ja muistattehan, että kevätkokous on 8.4.2016 Leivonmäellä Kestikievarissa klo. 18.00 alkaen. Tästäkin tulee ilmoitus paikallislehteen jossa infoa esim. ilmoittautumisesta.

Hyvää kevään odotusta meille kaikille.

T. Pj.  Tarja

----------------------------------------------------------------------------------------------

24.1.2016

Hei kaikille!

Olen viime aikoina joutunut miettimään kuinka saada teille jäsenistölle tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja esim.suunnitelmista lähi tulevaisuudessa ja tietenkin myös palautetta minulle itselleni. Ammattiosasto toiminnanhan kuuluu olla avointa ja keskustelua herättävää. Joten kokeillaampas tätä valtatietä.

Ao:n hallitus kokoontui viimeeksi 15.1. Liikenneasema ABC:llä.

Esityslistalla oli mm.seuraavia asioita :
 

      *Ammattiosasto viettää jälleen kansallista lähihoitajapäivää 27.1 ja meillähän

       jaetaan tuolloin jokaiseen kunnan työpisteeseen jossa lähihoitajia työsken-

       telee makoisaa tiikerikakkua.
 

      *Tampereella vietetään Superin opintopäiviä 16-17.2. Tänä vuonna sinne läh-

       tevät jälleen kaksi ammattiosaston jäsentä. Ammattiosastohan maksaa sääntöjen

       mukaan 2 henkilöä. Samoiten kotihoidon opintopäiville on mahdollisuus

       päästä ao:n kustantamana.

    

      *Myös Super-nuoret järjestävät ohjelmaa itselleen menemällä harrastamaan

       seinäkiipeilyä Hutunkiin.
 

      *Muistattehan että Super järjestää koulutusta monipuolisesti ja niihin on

       mahdollisuus hakea. Järjestökoulutukseen menevät elokuussa kolme hallituksen jäsentä.
 

      *Pian pääsee myös elokuviin Joutsan Kinossa vilauttamalla jäsenkorttia

       hintaan 5€.
 

      *Hallitus päätti myös hankkia paperisilppurin ammattiosaston käyttöön.
 

      *Seuraava kevätkokous pidetään 8.4.2016 klo.18.00 Kestikievarissa Leivon-

       mäellä. Kaikille tervetuloa. Seuraathan lehti-ilmoittelua jotta voit ilmoittautua

       oikeaan numeroon.
 

Tätä kevättä elävöittävät myös ensin liittokokousvaalit helmikuussa jotka ovat Lahdessa ja jonne äänestämään menevät syyskokouksessa valitut henkilöt.

Kesäkuussa on sitten liittokokous jossa tehdään liiton toimintaa koskevat päätökset.

Tarkoitukseni on kirjoittaa palstalle aina hallituksen kokousten jällkeen ja silloinkin jos kunnassa tapahtuu jottain järisyttävää mikä koskettaa meitä.

Toivottavasti tämä PJ:n palsta tavoittaa mahdollisimman monen ja antaa tietoa tulevasta. Hei otathan minuun rohkeesti yhteyttä jos tunnet siihen tarvetta.

Terv.Tarja Pyyhtiä